Supă rece de castraveți cu pepene galben

Printre ultimele plicuri primite din Geneva (când ne-am mutat am făcut un abonament ca să redirecționam poșta pe noua adresa pentru un an de zile) a fost și o revistă a unui magazin de mobilă preferat. Normal că pe lângă mobilă au început să adauge diverse articole de lifestyle, inclusiv rețete. Răsfoind revista m-a pălit un dor amarnic de Geneva, deși îmi place foarte tare Bergen. Dar îmi lipsesc părțile bune de acolo, acele mici artificii și prostii care mă fac să iubesc orașul ăla. Cum ar fi, de exemplu, că de când ne-am mutat aici n-am mai făcut deloc gaspacho, deși era rețeta mea preferata de vară. Când am descoperit pepenii galbeni în supermarket mi-am adus aminte de rețeta din revistă, în plus avem și câteva zile de „caniculă” adică vedem și noi 24°C, așa că am testat supa rece de castraveți cu pepene galben.

supa rece de castraveti cu pepene galben

supa rece de castraveti cu pepene galbenSupă rece de castraveți cu pepene galben

  • 1/2 pepene galben
  • un castravete
  • 100g pâine albă
  • 1 cățel de usturoi
  • 400 ml de supă de legume (eu am folosit un cub Knorr fiert in 400 ml de apă)
  • 75 ml de oțet balsamic alb (vezi nota*)
  • două linguri de ulei de măsline (plus 2 pentru servire)
  • sare, piper

Castravetele de curăță de semințe (nu sunt sigură cât de important e pasul acesta, dar am trecut o lingură prin centru ca să indepărtez semințele anemice) și se taie în bucăți. Pepene se curăță de semințe și de coajă. Într-un mixer se amestecă toate ingredientele și se lasă la frigider cel puțin 2 ore. După refrigerare se mai amestecă o dată, se toarnă în castron și se adaugă câtiva stropi de ulei de măsline deasupra.

(*) Eu am o problemă cu oțetul, îmi omoară stomacul, așa că am folosit doar 50ml, dar tot mi s-a părut prea acidă. Data viitoare aș pune cam jumătate de cantitate, sau adăugat în trepte, după gust.

supa rece de castraveti cu pepene galben supa rece de castraveti cu pepene galben

  • retetele mele

6 comentarii

  1. Apreciez numai efortul tău de a ne scrie rețete inedite, altfel… nu suport defel castraveții, în afară de cei murați în saramură, nu în oțet.
    24°C?! Păi stați bine de tot! Pe la București au fost numai 12-15° toată săptămâna, am dat party de bucurie când au fost 18!

    Răspunde
  2. Titlul sună apetisant. 🙂 Dar am intrat să-ți scriu că ți-e greșit codul din dreapta-jos, de la histats.

    Răspunde
  3. Combinatia mi se pare a fi extrem de fresh. Cu toate astea, sincer, imi este pofta de un pepene, rosu, galben da care-o fi el. Simt nevoia de fructe si legume proaspete mai mult ca niciodata. Astenia sa fie de vina?

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s