În interiorul unui Luminarium

O vizită în Luminarium era trecută pe lista de activități pentru week-end-ul acesta, doar că n-am dat prea multe detalii despre ce este acela un luminarium, poate și pentru că pare dificil de exprimat în cuvinte. Sunt structuri temporare, gonflabile, lucrate manual dintr-un material special, al cărui nume l-am uitat, un fel de plastic  cauciucat. Lumina din interior este lumina naturală, filtrată prin pereții respectivi. Există 6 astfel de construcții care se plimbă prin lume (detalii și programul îl puteți găsi pe site-ul englezilor care le-au construit Architects of Air). Cel din Geneva se numește Mirazozo și este inspirat din arhitectura islamică, fiind alcătuit dintr-un copac și trei domuri unite prin coridoare.

Unde: Quai Gustave Ador – lângă Baby-Plage.

Până când: Ultima vizită posibilă în Geneva va fi duminică, 10 august la ora 20.15.

luminarium Geneva 2014 bilet_1

Impresii personale

Jocul de lumini si culori este incredibil, mult mai reușit decât am putut să-l surprind în poze.

Singura condiție de intrare, în afara biletului de 5 chf, este să te descalți, ceea ce mie mi-a plăcut. În Geneva a cam plouat așa că pământul era moale și rece, dar simțit prin materialul respectiv era plăcut.

Probabil din cauza condițiilor meteo, interior miroase un pic cam puternic, eu am simțit mirosul de plastic în soare, el l-a asociat cu iarba putregăită de sub construcție. Adevărul e probabil undeva la mijloc, dar asta ne-a făcut să scurtăm vizita. Totuși am stat cam o oră în interior, domurile fiind destul de mari și încăpătoare.

Fiind foarte aproape de deschidere, într-o zi de sâmbătă, când lumea merge de obicei la cumpărături, nu a fost foarte aglomerat, ceea ce a crescut plăcerea vizitei, dar spre seară am văzut că lumea cam stă și așteaptă la intrare. Cred că este o limită de vizitatori, iar la intrare ni s-a făcut un instructaj scurt, pentru că structura se poate încinge în soarele zilei, așa că ai câțiva puști cu dozatoare de apă pentru răcorire.

Construcția este „vândută” ca oază de relaxare, așa că plimbarea prin coridoare este însoțită de o muzică instrumentală liniștitoare, gen valuri și apă picurând care mie îmi prduce o senzație de ușoară iritare. Mă pot rupe însă destul de ușor de zgomotul din jur așa că m-am lăfăit cautând unghiuri ciudate pentru instagram. Copii sunt foarte încântați și înteleg foarte ușor de ce, așa că liniște nu prea ai, dar e greu să nu te molipsească bucuria lor.

La exterior:

luminarium Geneva 2014 luminarium Geneva 2014

La interior:

luminarium Geneva 2014 3 luminarium Geneva 2014 7 luminarium Geneva 2014 2 luminarium Geneva 2014 6 luminarium Geneva 2014 1 luminarium Geneva 2014 4 luminarium Geneva 2014 5 luminarium Geneva 2014 luminarium Geneva 2014 8

PS: În iunie Mirazozo a fost în Sibiu, n-am văzut niciun articol pe bloguri, dar nici nu știu multe bloguri ținute de sibieni. Oricum pentru cei interesați puteți găsi programul aici: Touring (mai ales dacă puteți ajunge prin Irlanda sau Ungaria).

13 comentarii

 1. Super, super interesant! Nu stiam ce este acela un luminarium si nici cum poate fi in interiorul unuia! Daca o sa am vreodata ocazia, sigur am sa intru sa vad cu ochii mei cum e!
  Numai bine iti doresc!

  Răspunde
  • Cred ca sansele sunt destul de mari, cele 6 constructii sunt destul de plimbarete si eu am intrat deja in doua dintre ele. Primul a fost foarte mic, mergeam in patru labe prin el, dar cred ca a fost printre primele constructii de acest gen.

   Răspunde
 2. […] Luminarium este o construcție temporară pe Quai Gustave Ador – lângă Baby-Plage – unde poți pătrunde pentru 5CHF pentru a decoperi tunele și domuri pline de jocuri de lumini și colorate. Ei garantează că nicio vizită nu-i la fel cu alta. Prețul e redus însă coada de la intrare cam mare. Noi încă n-am apucat să-l vizităm dar plănuim o vizită azi. Ultima vizită posibilă: duminică, 10 august la ora 20.15. Poze n-am decât pe noapte și nu se văd prea bine, dar revin cu poze mai reușite, pe zi, deși poate nu vor mai fi chiar atât de impresionante. Despre vizita mea în Luminarium am scris aici. […]

  Răspunde
 3. eu as merge sigur in asa ceva. jocul de lumini si de culori, vitraliile, mozaicurile, ma fascineaza pur si simplu. imi dau seama ca poate fi relaxant … cu laptoul in brate :).

  Răspunde
  • :))))) Absolut, eu m-as multumi si cu o carte, desi cand se aglomereaza nu-i foarte relaxant. Ce mi-a placut este ca n-aveai limita de timp, cred ca am fi putut sta ore acolo si nimeni n-ar fi zis nimic.

   Răspunde
 4. pfff… dacă ştiam că era la sibiu, mergeam şi eu! 😦 vorba ta: linişte totală dinspre sibienii bloggeri…. păcat.
  ador poza cu tine!

  Răspunde
 5. Eh … trebuia sa spui tu de Sibiu, asa la sfarsit, ca sa ma oftic maxim! :))
  Foarte interesant, sigur as vrea sa-l vad, o sa-l urmaresc, poate mai ajunge pe la noi. Sper ca era totusi ventilat, altfel ar putea deveni destul de neplacut in miezul unei zile de vara.
  Foarte-foarte interesant si pe afara! 🙂
  Si noi preferam momentele extra-turistice, si ne-am bucurat de multe experiente placute, care ar fi putut deveni cu usurinta neplacute, doar prin ceva aglomeratie in plus 🙂

  Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s