Bergen in Hordaland

Publicat de

Ieri ne-am mutat din nou carabalacul, dar de data asta in sud-vestul Norvegiei, in Bergen, oras al Hordaland-ului, pe care l-am vizitat si asta vara, despre care am mai scris si care ne-a placut foarte mult.

la o ora de zbor

Vremea se anunta frumoasa cu maxime de 15°C si ceva sanse de ploaie astazi si poate maine, dar noi speram ca avem norocul de asta vara si ca nu va ploua decat cand vom pleca noi. Ne-am cumparat deja bilete pentru o calatorie in imprejurimi, avand in vedere ca am vizitat deja orasul si ne-am lamurit si cum e cu mancarea prin zona asta. Am fost deja si pe fjiorduri, dar recitind ce-am scris in vara, am realizat ce putin am spus despre orasul asta, asa ca mai am destul de descris si de scris despre orasul favorit al lui Vlad.

Grieghallen
inspre Ulriken
cand a inceput sa le dea papica s-au repezit toate pasarile de pe lac intr-o chiraiala zgomotoasa
Bergen toamna tarziu
prea putin razboinic cu fusta-n mana
Biserica Catolica Sf. Apostol Pavel (in spate era scoala)
o alta bisericuta pe strada „noastra”
„podetele” acoperite intre cladiri dau un farmec anume orasului
Biserica mare (Johannes kirken)

Dar, fiind extra-seson, din nou avem optiuni limitate, din fericire am gasit un traseu ce include si un dat cu barca pe un fjord extrem de frumos in care vom merge maine si pe care cu ceva noroc il voi descrie in amanunt si sper cu poze foarte frumoase. Acum sper sa nu ploua! Si sa reusim sa facem toate conexiunile la timp cum trebuie 🙂

15 comentarii

    1. 🙂 nu-i asa ca toamna e frumoasa? Ce este foarte interesant in Bergen este ca unul dintre dealuri este plin de case si licareste noaptea, dar celalalt este complet gol si in bezna!

    1. cred am facut sute de poze, si cam ploua dimineata, dar cumva pare foarte potrivit cu peisajul. Este atat de frumos! Nu-mi venea sa cred prin ce zone trecem, nenumarate cascade, multi inalti si apa atat de neagra a canalului. Una dintre cele mai frumoase excursii intr-un dintre cele mai frumoase tari (vazute de mine pana acum)!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s