Îndrăgostiții din literatură (IV)

Atunci cand am conceput concursul acesta aveam în minte 4 cupluri celebre, care, pentru mine, personifică diferite laturi ale iubirii și exemplifică anumite relații dintre cupluri. Până la urmă dragostea este una dintre cele mai des întâlnite teme din literatură, poate pentru că toți ne dorim să fim admirați, iubiți pentru ceea ce suntem, mai degrabă decât pentru ceea ce ar trebui să fim. Standardele societății nici măcar nu sunt atât de schimbate, în schimb noțiunea de iubire pare să se fi perimat în concepția multora.

Între timp, am schimbat unul dintre cupluri pentru că vi s-a părut mult prea ușor, însă acum mă sunt datoare să terminăm concursul cu unul dintre cele două inițial alese, pentru că ceea ce facem noi aici este o joacă și oferim poate un mic tribut în onoarea acelor creații care ne-au făcut să aspirăm la o lume mai bună.

Așa cum știți deja, regulile sunt simple: pe blog veți găsi descrierea celor 2 îndrăgostiți, iar eu aștept numele cărții și autorul ei în casuța de feed-back din cadrul articolului până pe 15 ale lunii. Câștigătorul va fi desemnat pe 16 februarie prin tragere la sorți.

–––––––––––

EA

Este singurul copil al familiei, considerat un dar din ceruri, un pic naivă și lipsită de experință, crescută de o bonă, care i-a devenit confidentă, pe care se bazează în continuare. Cu toate acestea, este capabilă să joace cartea copilei inocente, prea tânără pentru a fi soție și mamă pentru cel ales de părinți, dar se transformă într-o tânără matură, inteligentă, încăpățânată, capabilă de dragoste și responsabilități atunci când îl întâlnește pe EL.

EL

Este arhetipul iubitului ideal, pasionat, dar impulsiv, gata de sacrificii în numele iubirii și care nu ezită în a lua decizia de a nu mai putea trăi fără iubita lui. Poate ar trebui să menționez și faptul că se dovedește a fi un excelent spadasin, lucru care de fapt îi aduce numai necazuri.

–––––––––––

Așadar, aștept titlul romanului și numele autorului în tabelul de mai jos până pe 15 februarie. Puteți verifica dacă ați răspuns corect fie printr-un comentariu la acest articol, fie verificând acest tabel. Mult succes!

Concursul s-a încheiat!

–––––––––––

Concursul este sponsorizat de editura ALL, care oferă la alegere 3 cărți din colecția Iubiri de altădată celor 2 câștigători desemnați random dintre cei care trimit răspunsul corect pentru cele 4 probe. 

bnr_76

27 de comentarii

  1. O stiam si pe asta ! Zau, singura despre care habar nu am avut era aia cu artista plastica si bibliotecarul ! Mise pare chiar o relatie oarecum nerealista, mai ales si faptul ca se pare ca aia rabdatoare e tocmai artista plastica. O fi din literatura magic realista, sau supra realista sud-americana ! Abia astept sa vad daca macar in legatura cu genul geografic am ghicit !

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s