Cum am alergat prima cursă de 5km

Publicat de

… cu grijă! De fapt, cu foarte mare grijă pentru că am vrut să alerg toți cei 5 km fără prea multe pauze de mers. N-am scăpat, pentru că în Bergen este extrem de greu de găsit teren plat, așa că am avut de urcat un deal cam abrupt.

Pe 30 aprilie a fost Fjordkraft Bergen City Marathon, unde pe lângă cursele de 42 km (maraton) și 21 km (jumătate de maraton), organizatorii au invitat și lumea de rând la o cursă de amatori de 5 km. De vreo 10 luni merg zilnic cam 5-10 km așa că mi-am zis de ce nu? și m-am înscris gândindu-mă că în cele 2 luni până la maraton voi avea timp să mă antrenez. Mi-am făcut plan: alergat 30 de minute marți și joi, cu o cursă mai lungă în week-end. Planul a rămas, bineînțeles pe hârtie, n-am reușit decât niște alergări sporadice la sală, pe treadmill. Întâmplarea a făcut ca joi-vineri, adică cele 2 zile premergătoare, să fiu în Oslo cu treabă, așa că n-am reușit să ne ridicăm numerele. Am rugat o colegă, care le-a lăsat la birou. Din Oslo ne-am întors la 11 noaptea obosită frântă, așa că sâmbătă dimineața, înainte de cursă, am trecut pe la slujbă să luăm numerele și să ne schimbăm. Calculasem că dacă luam autobuzul ajungem tocmai bine la start, numai că … autobuzul și-a schimbat ruta. Norocul cu șoferul, care bun la inimă, ne-a atras atenția că el se întoarce. 5km official timeAm făcut cei 2 km pe jos, urmărind cursa celor ce alergau 42 de km, printr-o zonă foarte frumoasă, cu lac și pomi încă fără frunze, pentru că aici primavara întârzie. Dar sâmbăta trecută a fost o zi superbă, cu soare și nori, tocmai bună de alergat. Am reușit să mențin ritmul de pe treadmill, ceea ce mi se pare grozav și am terminat în sub 37 de minute – undeva pe la jumătatea clasamentului, dar cu siguranță pot face mai bine dacă reușesc să mă țin de un program cât de cât regulat.

traseul si detaliile cursei, timpul e mai lung decât cel oficial pentru că n-am reușit să opresc aplicația la final, ci abia după ce am luat medalia
traseul si detaliile cursei, timpul e mai lung decât cel oficial pentru că n-am reușit să opresc aplicația la final, ci abia după ce am luat medalia

Skatt si medalia

Acum urmează 3 opp-uri diferite (adică urcat în fugă cam 300-400 de metri aproape vertical, cum sunt munții pe aici – le-am considerat dealuri până am fost nevoită să le urc și să reconsider dificultatea), plus „4-munți” adică sus-jos într-un lanț din jurul orașului. În toamnă vreau să mă înscriu pentru o cursă de 21km. De fapt, încă ezit între cea de 10 si cea de 21.

Până atunci vreau să fac încă 5km pentru provocarea din Runkeeper – aplicația de mai sus:

Kadia

5 comentarii

    1. Sambata viitoare am in plan un urcat pe munte, probabil n-o sa pot in fuga, este destul de abrupt desi cei de aici nu se dau in laturi. Mie mi se pare cam periculos.
      In plus, pana la sfarsitul lui mai, vreau sa ma alerg inca o data cei 5km pentru o competitie virtuala, printr-un app: Runkeeper.

  1. Tocmai ce m-am intors si eu din 10 km. Nu continuu, ca n-am ajuns inca la nivelul ala. Nu stiu daca mi-ar placea un maraton, fie el si de 5km ( adica doar de 5 km :D), nu cred ca mi-ar placea sa alerg cu altii, is mai singuratica de fel.
    Bravo, spor si astept sa vad cum merge urmatoarea cursa!

    1. Este o senzatie tare ciudata, m-am enervat ca aveam lume in fata si trebuia sa-i ocolesc pe cei mai lenti ca mine, dar in acelasi timp m-am simtit motivata de cei care ma depaseau. In plus, e foarte placut sa auzi incurajarile celor de pe margine. Iar cand am vazut linia de sosire am intrat pe un val de adrenalina de parca ma alerga ursul. Dar cel mai placut moment a fost la final, cand am realizat ca pot si ca a fost mult mai bine decat ma asteptam.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s