Jurnal de fitness (săptămâna 34/2017)

Publicat de

Săptămâna trecută am avut o oră de sală, 2 excursii pe munte și una în oraș; în total am făcut 118560 de pași pentru 76,7 km. Adică, în medie pe zi, am făcut 16932 de pași pentru cca 10.96 km zilnici. Pe scurt, cred c-a fost una dintre săptămânile bune, mai ales că am recuperat ora pierdută la gim și, comparativ cu săptămâna trecută am ieșit mult pe plus.

Luni

De obicei, luni este zi aglomerată la slujbă și cu destul de puțin timp liber, mai ales că seara o petrec în fața televizorului, la Game of Thrones, după ce am încălzit ceva rapid din frigider, cum ar fi ardei umpluți. Kilometrajul a fost similar cu lunea trecută: 5,4 km și 8679 de pași.

Marți

Am avut programată o oră de HIIT la Barrys Bootcamp, dar am plecat prea târziu de la slujbă și n-am mai ajuns. Fiind o zi frumoasă, cum rar se întamplă, am hotărât să mergem pe unul dintre cei mai accesibili munți din oraș, mai degrabă un delușor-parc amenajat în centrul urbiei (Floyen). Urmarea, 11.5 km și 18400 pași pentru o zi de marți. Seara am încălzit niște crochete de pește peste legume la cuptor.

Miercuri

Miercuri am avut o zi plină de draci în lab și am înjurat din greu sistemul norvegian de joc politic pentru orice. Ești prins că vrei să faci ceva și te folosesc fiecare pentru a-și atinge scopul, călărind pe spinarea ta. Nu este doar norvegian, îmi aduc aminte de șefii mei din Elveția, tot așa era, doar că acolo parcă lumea era mai grijulie la aparențe. Timp liber aș fi avut, dar chef deloc, așa că am atins doar 2.8 km și 4586 pași.

Joi

Din nou zi de HIIT la Barrys Bootcamp, adică „core day”, de data asta am ajuns la timp și chiar m-am întâlnit cu o colegă. În numere, 13.5 km / 20161 pași și din nou cina simplă, cu crochete de pește și legume la cuptor.

Vineri

Vineri am avut niște prieteni în vizită pentru cină și jocuri, așa că din nou o zi „obișnuită” în numere: 4.1km și 6600 de pași.

Sâmbătă

Am hotărât să mai ardem niște calorii prin oraș, pe un traseu nou, spre un magazin de mobilă pentru a mai face niște cumpărături. Traseul s-a dovedit a fi mai scurt decât mă așteptam, așa că ne-am întors tot pe jos. Am avut chiar și timp să prepar un somon cu sos de soia și legume la cuptor cu brânză brie. În total 22 km și 33392 de pași – cea mai bună zi a săptămânii.

Duminică

Am plecat pentru un traseu scurt și ușor spre vechiul drum poștal, unde n-am mai ajuns pentru că am făcut dreapta, în sus, spre Rundeman. Versiunea noastră a fost mai dificilă, majoritatea drumului fiind cu urcuș, lucru pus în evidență de restul oamenilor de pe traseu care făceau traseul invers, cu coborâre. Mare parte din traseu trece printr-o pădure cu pini, iar ziua fiind destul de innorată, aveam impresia că merg pe înserat – o senzație ciudată pentru Bergen. Aici, soarele încă apune după ora nouă. Pe ceas: 16.9 km și 26742 de pași.

În concluzie, mi-am atins ținta de 10000 de pași în 4 zile din 7, dar în medie consider că a fost o săptămână foarte bună.

Am uitat să zic: barele gri din graficele de mai sus arată aceeași zi din săptămâna trecută: dacă nu se mai văd înseamnă că am făcut mai bine, dacă se văd atunci aia e diferența de efort.

Pentru măsurarea activității zilnice folosesc Apple Watch Sport, pentru greutate și grafice folosesc Health Mate App and Health App.

 

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s