Pagini de jurnal (46)

Săptămâna asta… am avut o vreme spectaculoasă, de primăvară timpurie cu temperaturi de 12-15 grade. Cu foarte mare încântare am remarcat că … primăvara vine în martie. Știu că pentru mulți aceasta este normalitatea, dar pentru mine, după 5 ani de Bergen, vremea asta vine de obicei prin mai.  Asta este unul dintre avantajele minunate ale Genevei. Așadar, m-am reapucat de plimbările lungi de seară. Tot săptămâna asta am făcut și vaccinul anti-covid, am avut mâna țeapănă vreo 2 zile și sper eu că imunizarea ține mai mult de atât. Am descoperit o cofetărie deosebit de bună, de fapt, în sfârșit am testat cofetăria pe lângă care am trecut ani buni și am ajuns la concluzia că dulciurile de cofetărie merită așteptarea. Asta e una dintre rezoluțiile mele de anul ăsta: dulciuri complicate o dată pe săptămână, dar să merite așteptarea.  

Afară… este înnorat și amenință să plouă, dar nu pare să fie prea serioasă ploaia asta. Tocmai pentru că mă bucuram de primăvara timpurie, acum se anunță vreme friguroasă, ba chiar și ninsoare. Soarele de azi-dimineață nu m-a convins. Dar n=1 deci șansa mea de eroare este crescută. Mai vedem noi.

În casă… e liniște, am hrănit pisicile, așa că dorm fiecare pe unde apucă, prin coșulețe și cutii. Am dat gata două mașini de rufe, una de vase și am schimbat așternuturile. Nu mă întrebați de unde atâta energie. Probabil are legatură cu cele 2 cafele, plus un ceai negru, pe lângă o mini-tartă de ciocolată.

În bucătărie… am pregătit o costiță de porc în sos teriyaki (comercial, am descoperit o firmă care îmi place și cumpăr câte 5-6 sticluțe). De ieri când am cumpărat o salată proaspătă numai asta am preparat, ba chiar și cu câteva căpșunele, din alea de seră, acre, mari și cu ceva aromă, dar în salată merg. Le-am cumpărat cu gândul la un gin, dar au ajuns în salată și într-o tartă de foietaj cu brânză dulce și căpșune.

Ce filme am văzut…  am văzut cap coadă Behind her eyes (în română: Prin ochii ei ), cu o vagă impresie c-am mai văzut filmul ăsta undeva, mai ales după finalul incredibil – nu dau detalii, dar merită văzut. Normal, filmul e nou, difuzat de netflix în 2021, dar sunt din ce în ce mai convinsă că am citit cartea.

Ce citesc… am început al patrulea volum din The Stormlight Archive de Brandon Sandersson, Rhythm of War. Tocmai am aflat că sunt plănuite 10 cărți în seria asta, dar nu mai sunt așa de convinsă că-mi place. Primele două cărți au fost superbe. A treia, meah – asta încă nu mă prinde.

Un citat pe saptamana… 

”Într-un fel, îl vom găsi: echilibrul dintre cine dorim să fim şi cine avem nevoie să fim. Dar deocamdată, trebuie să ne mulţumim cu cine suntem.” — Brandon Sanderson

Ce muzică ascult… nu cred să fi ascultat ceva nou de foarte multă vreme, la slujbă mi se rulează tot timpul cam aceeași listă cu hituri ’60-’80. Momentan, mi se repetă obsedant în minte această melodie:

Planuri pentru saptamâna viitoare… o petrecere cu niște prieteni foarte dragi pentru a sărbători o zi de naștere. Abia aștept! O parte din cadouri au venit deja, unul este în poștă.

O fotografie preferată…ce descrie nepăsarea pisoiului norvegian în fața aspiratorului. 

 

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s